Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Paradicsom magot veszünk

A KÉPEKEN LÁTHATÓ PARADICSOMOK MAGJAIT VÁSÁROLJUK 

1. CUCKOLD ANDEAN

Jó. Az igazság az, hogy sajátos névvel kezdtük. Ez az, aminek az alfabetikus sorrendben kell osztályoznia. Az olasz Andokból származik, és ne aggódj, a felszarvazott szót úgy nevezik, mintha szarv alakú lenne, ahogy a képen látható. Semmi köze a hitetlenségekhez.

Kakukk Andok paradicsom

2. ANNA OROSZ

Egy nagyon furcsa fajta, amint azt a neve is sugallja, tudod, honnan származik. Ez egy változatos ökör szív . Érettsége korai és általában 300 és 450 gramm közötti. Az íze csekély betegség ellenére kitűnő. Nagyon lédús és nagyon kevés maggal rendelkezik. Nem túl gyakori, hogy ezt Spanyolországban látják, bár egyes területeken is termesztették.

Orosz paradicsom

3. TAPS

Ez egy korai termelés. Erős piros szín és közepes méretű. Ha kipróbálod, látni fogod, hogy enyhén édes ízű és nagyon puha . Nagyon jól alkalmazkodik a leghidegebb időjárási viszonyokhoz. Amint láthatod a képen, hasonlít a vörös paradicsomra az ágon.

Paradicsom taps

4. AUSSIE

Az Aussie, a nevével, eredeti, ahogy elképzelheted Ausztráliát . Ez az egyik leginkább fogyasztott paradicsom az angolszász országokban, bár termelése nem túl magas. Nagyon ízletes és nagy méretű. Általában 400 és 800 gramm között van, és nagyon húsos. Ha közelebbről megnézzük a képet, ez egy paradicsom, amelynek sok hasonlósága van a Tomato Rosa-hoz, amely Spanyolországban széles körben ismert. A rózsaszín paradicsomhoz hasonlóan ez nagyon csúnya.

Aussie paradicsom

5. BALADRE

Az El Baladre a Valenciai Közösség növényi kertjében őshonosnak tekinthető, bár egyes szakemberek úgy vélik, hogy helyénvalóbb eredetét a Murcia autonóm közösségének tulajdonítani. Mindenesetre a mediterrán lejtőn termesztik, és megőrzi, vagy jobban mondja, a tenger ízét. Mérete nagyon szabálytalan, a bőr elég vékony, és sokat használnak a főzéshez.

Baladre paradicsom

6. BEEFSTAKE

Több ismert az angolszász világban . Ezek intenzív vörös színűek és nagy méretűek, bár bizonyos zavarok vannak, és más szakemberek biztosítják, hogy ez a fajta kis méretű és hasonlóabb a cseresznyéhez.

Marhahús paradicsom

7. BELLA ROSA

Nagy produkciókkal rendelkezik. Középtávú, mérete meglehetősen nagy. A szín meglehetősen ragyogó piros, és alakja teljesen kerek. A kiváló íz mellett a nagyszerű szakácsok is nagyra értékelik, akik nagyszerű ételeket szolgálnak fel.

Paradicsom Bella Rosa

8. FEKETE CSERESZNYE

Nagyon kis méretű, színe nagyon sötétvörös. Ez az egyik paradicsom, amely a kulináris ételek díszítésére is szolgál Íze nagyon édes, és kellemes érzést mutat a szájban. Úgy tűnik, hogy eredete Floridában van, vagy legalábbis néhány szerző azt mondja, hogy az első betakarítás ebben az amerikai államban történt. By the way, az angolszász országokban nagyon könnyű látni mindenféle salátában.

Fekete cseresznye paradicsom

9. FEKETE OROSZ

Közepes méretű, nagyon kerek, és egyik nagyszerű tulajdonsága a sötét színe, szinte fekete, ezért a neve. Íze édes és sok gyümölcslével rendelkezik. A bőre elég vastag. Az Egyesült Államokban sokkal többet értékesítenek, mint Európában. Miért viseli a vezetéknevet "orosz" egy ismeretlen.

Paradicsom fekete orosz

10. BLONDKOPFCHEN

E fajta története kissé kíváncsi, mert bár nincsenek pontos adatok, úgy tűnik, hogy a Blondkopfchen paradicsom első terményei Mexikóban kerültek megrendezésre, és a magokat Spanyolországból hódításkor vették . Legyen szó, hogy ez nem egyike a leginkább fogyasztottnak Spanyolországban.

Ha volt alkalma arra, hogy kipróbálhassa, meggyőződött arról, hogy közepes íze van az édes és savanyú között. Amint a képen látható, színe sárga, mérete kicsi és kissé ovális. Többet jeleznek, hogy salátákban fogyasztják.

Blondkopfchen paradicsom

11. IZZÓ

Úgy tűnik, hogy az izzó Andalúzia , pontosabban Huelva tartományból származik. E fajta termelése nagyon nagy. A szín vörös és nagyon vékony, édes ízű. Enyhén hasonlít a körte paradicsomhoz.

Izzó paradicsom

12. BRANDYWINE

Egyfajta ritkaságnak tekinthetjük. Növénye nagyon kevés paradicsomot termel, de néhányan több, mint egy kilogramm . Az igazság az, hogy az íze nem igényel más fajta irigységet. Ellenőrizheti, hogy a bőre nagyon finom, és hogy nagyon kevés magja van. Némelyikük rózsaszínnek számít . Igen, lehet, hogy bizonyos hasonlósága van, de a rózsaszín, amit tudunk, az, amit Spanyolországban fogyasztunk, némileg szabálytalanabb és kevésbé esztétikus, de kiváló ízű.

Brandy Wine Tomato

13. WOW

Tökéletes salátákhoz Az egyik ilyen paradicsom, hogy egy kis olajjal és egy csipetnyi sóval eszik Színe nagyon intenzív piros. A bőre szilárd és ropogós, és belsejében sok mag található.

Caramba paradicsom

14. SZÉN

Szén vagy korom. Láthatjuk mindkét formában írva, és a két módon elképzelheted, hogy ez a fajta bőr nagyon sötét . Sok gyümölcslé van, nagyon édesek és nagyon vékony bőrük van.

Kókusz paradicsom

15. CEYLON

Ez egy nagyon nagy növény, amely ezt a fajta. Nagyon piros, a bőr kissé göndör és a bőr nagyon vékony. Ha kipróbálod, látni fogod, hogy az íze nagyon édes .

Ceylan paradicsom

16. CHEROKKEPURPLE

És azt mondják, hogy ez a fajta az amerikai város Tennessee őshonos , és hogy elterjedt az egész világon, mert sok tulajdonsággal és kiváló ízzel rendelkezik. Azt mondhatjuk, hogy hagyományos, lapos és elég nagy. Finom bőr és sok gyümölcslé. Szintén, mint a Ceylon, édes.

Cherokkepurple paradicsom

17. CSERESZNYE

Vegyünk egy tesztet. Keresse meg a Google Cherry-t, és látni fogja, hogy mi az egyik legigényesebb . Természetesen az egyik legnépszerűbb a világon, még Spanyolországban is. Kis méretű, nagyon ropogós és savas pont , de a legigényesebb fogyasztók csodáit teszi. Széles körben használják a salátákban, és a világ ízletesebb ételeit is felölelik.

Cseresznye paradicsom

 

18. CHERRY GRAPE ORANGE

E fajta változatossága, megéri a redundanciát. rocedente Mexikóból . A neve az, hogy mindent mond. Szőlő alakú, narancssárga. Húsa kemény és a bőr kissé vastag, de nagyon alkalmas salátákra is. Az igazság az, hogy ha a zöld salátádba helyezed, nagyon szép érzést ad.

Cseresznye paradicsom narancs

19. CSERESZNYE KÖRTE SÁRGA

A fajták közül az egyik, hogy tökéletesen növekszik a potban, mert a növény nagyon kicsi. Már kitalálta, hogy körte alakú, és a színe sárga, tiszteletben tartva a nevét. Kis méretük ellenére nagyon lédúsak és édes paradicsomok is.

Cseresznye paradicsom körte sárga

20. FEKETE CIRNETA

Nagyon hosszúkás, színe fekete és mérete nagyon, nagyon kicsi . Csak egy dió méretben találjuk. A bőr sima, de vastag, és amint a szájába teszed, látni fogod, hogy enyhén savas ízű. Egyébként sok mag van.

Fekete Cirneta paradicsom

 

21. FEKETE SZILVA

Lehet, hogy a konyhában az egyik legelterjedtebb a kiváló íze, és nem furcsa, hogy a nagy ínyencek használják . A kulináris versenyeken több díjat is nyert. Felismeri, mert ovális és közepes méretű. A bőr nagyon végleges.

Fekete szilva paradicsom

22. COMANCHE

Ez egy másik fajta, amelyet erősen ajánlott a zöld saláták számára, de az előzőtől eltérően először el kell távolítani a bőrt . Piros és közepes méretű.

Comanche paradicsom

23. MÁSOLÁS

Ha látod ezt a fajtát, vagy láttad, látni fogod , hogy színei számára nagyon meglepő , hogy piros és sárga csíkokat talál. A bőr nagyon vékony, és amikor a szájába teszed, látni fogod, hogy valami édes és gyümölcsös.

Paradicsom másolás

24. ÖRDÖG SZÍVE

Ez a név ismert, de akkor is megvásárolhatja, ha Corazón de Toro vagy Cuore di Bue rendel. Ezt a nevet formájuk és méreteik miatt kapják, ami meglehetősen nagy, az egyes paradicsom átlagos súlya körülbelül 300 gramm. Bőr finom és nagyon húsos, sok szabálytalansággal, amelyek rózsaszín paradicsomra és szuper ízekre emlékeztetnek. Nem kétséges, hogy az Ördög Szívje a legigényesebb a legigényesebb fogyasztók körében, és a piacon résszel rendelkezik.

Ox Tomato szívében

 

25. COSTOLUTOGENOVESE

Itt van a CostolutoGenoveso vagy a Fiorentino . Az igazság az, hogy mindkét város között van egy bizonyos "pique", hogy ezt a fajta apaságát tulajdonítsa. Mindenesetre azt kell mondanunk, hogy nagyon jó ízű, hogy alakja lapos és minden bizonnyal nagyon különleges, és hogy piros színnel rendelkezik, amit nem lehet összetéveszteni másokkal. Figyelem, mert a szószok egyik előnyben részesítése.

Costoluto TomatoGenovese

26. DELIZIA

Ez egy viszonylag új fajta. Ez egy olyan hibrid, amely nagyon hasonlít Marmande-ra és Rafra . Ugyanaz az íze, színe és alakja. Sokan Raf Hybridnek hívják, de a kereskedelmi név a paradicsom-delizia.

Paradicsom Delizia

27. DITMARCHER

Ezek nagyon kis paradicsomok, amelyek a cseresznye népszerűségével versenyeznek.  Növényenként sok termelés van, de szezonja nagyon rövid.

Paradicsom Ditmacher

 

28. EROS

Nos, ez az egyik legjobb paradicsom, ha szándékában áll, hogy a saját otthonában cserépben szaporítsa őket. Mérete nagyon kicsi , színe narancssárga és piros között van, és ne aggódjon, mert nagyon alkalmas arra, hogy zöld salátákba helyezze.

Eros paradicsom

29. FEKETE GABACHO

Nem tudjuk, hogy ez a fajta származása Spanyolországban származik Franciaországból. Bár már tudjuk, hogy a Gabacho kifejezést itt kissé megvetően használják. Nos, ez egyfajta fekete szín és egy kissé furcsa és elég füstös íz. Ha nem veszi észre, összekeverheti a Kumato-val.

Fekete Gabacho paradicsom

30. GALÍCIAI

Természetesen nem lehet világosabb. A galíciai a Galícia autonóm közösség őssejtje. Általában nagy és 1 kg-nál nagyobb tömegű paradicsom esetében is. A bőr vékony és íze nagyon édes. Mivel a méret néha rózsaszínre emlékeztet. Nagyon alkalmas a megőrzésre is.

Galíciai paradicsom

31. GLECCSER

Svájcban megtaláljuk a gleccser eredetét, bár néhány szakértő Alaszkába helyezi. Az igazság az, hogy nagyon alkalmas a növekedésre azokon a területeken, ahol a nyár rövid. Piros és kerek gyümölcsök, amelyek az ágon vörösre emlékeztetnek. A szájban nagyon édesek lesznek.

Gleccser paradicsom

32. GARTENPELE

Eredetileg Németországból származik, hiszen feltételezzük, hogy kitaláltad a nevet. Ez egy piros paradicsomágazat, amint azt itt ismerjük Spanyolországban, mi történik, hogy növekszik a cserépben is. E fajta növénye nagyon produktív. Kis méretűek, de nagyon lédúsak és nagyon édesek. A gyümölcs sok magot tartalmaz. Alkalmasak a kenyér elterjesztésére is, és bármilyen salátában is használhatják.

Gartenpele paradicsom

33. ZÖLD KOLBÁSZ

A zöld kolbász, amint ezt a zöld kolbászot le tudja fordítani , az Egyesült Államokból származik, vagy legalább néhány szerző apaságot biztosít neki. Amint láthatod, szuper furcsa formájuk van, nagyon oválisak és hosszúkásak, és sárgás-zöld színűek, hogy nincsenek hozzászokva itt Spanyolországban.

Ahogy az előző, a Gartenpele-hez hasonlóan is, edényekben is termeszthető, mert a kijövő gyümölcs kis méretű. Nem bántaná, ha megpróbálná megérinteni, és megérinteni és megfigyelni a vékonyabb bőrét, mint amilyennek képzelheti és nagyon édes. A zöld saláták számára is tökéletes.

Zöld kolbász paradicsom

34. GRUSHOVKA

Ezzel a névvel gondolod, honnan származik ez a fajta? Hatékonyan Oroszországból és pontosabban a szibériai sztyeppéből . Ha megengedi nekünk a viccet, azt mondhatjuk, hogy a paradicsom érkezik a hidegből. Amit megérthetsz, az alakja ovális, és olyan színe van, amelynek színei rózsaszínről pirosra mennek. Nagyon vékony bőrű. Meg kell azonban mondani, hogy ezt a fajtát előnyösen konzervek megvalósításában használjuk.

Paradicsom Grushovka

35. HARZFEUER

Egy másik német eredetű vagy eredetű . Olyan fajta, amely közvetlenül az ültetés után csírázik, tíz és tizennégy nap között. Ez is nagyon hasonlít ahhoz, amit itt vörösnek nevezünk ágon, bár kissé nagyobb, akár 100 gramm / egység, és sok magot tartalmaz.

Harzfeuer paradicsom

36. HUGH

Ez meglehetősen nagy méretű, de természetesen a fogás a sárga szín. Sárga, néha nagyon intenzív . Ha megkóstolod, látni fogod, hogy nagyon édes íze van, de azt mondják nekünk, hogy a felhasználása inkább a sárga mártások készítésére szolgál. És ha merészelsz egy ilyen mártással, látni fogod, hogy igazán festői.

Toamte Hugh

37. JAPANESSEBLACKTRIFELE

Nem vagyunk biztosak abban, hogy néz ki, hogy ez egy körte vagy egy fekete. Az igazság az, hogy ha megnézi a megjelenését, nem túlságosan étvágygerjesztő a fogyasztásra. Ők jelenleg a szín a fekete és a barna nagyon sötét és azt mondják, hogy jó, hogy kísérje el saláták és finom. Természetesen nem túl gyakori látni őket a piacokon.

Tomato Japanesseblacktrifele

38. JERSEY DEVIL

Egy másik nagyon alkalmas mártások készítésére . Kiemelkedik a hosszúkás alakjától és a vörös színétől. Különböző fajta, hogy ha merészel, akkor a cserépben is nőhetsz. Termelése igen bőséges.

Paradicsom Jersey ördög

39. KOSZOVÓ

Amikor növekszik, sok mérete van. Nem közelít rózsaszínhez, hanem szinte. Szív alakú és színe is rózsaszín. Sok gyümölcslé van, és nagyon aromás. Ha beszélsz a paradicsomi világ néhány rajongójával, akkor elmondják, hogy ez a világ legjobbjai közé tartozik. A salátákhoz is nagyon jól szerepel, hogy gyümölcsleveket, lekvárt és gazpachókat készítsen. Igen. Nem tudtuk kideríteni, hogy miért kapják meg a köztársaság nevét.

Paradicsom Koszovó

40. FEKETE KRIM

Persze, ugye? Ez a fajta a Fekete-tengeren található Krim-szigetből származik Nagyon sötét piros színű és kiváló ízű. Ez az egyik legkiválóbb paradicsom, amelyet általában a kenyér és a saláták kísérésére használnak. Nagyon lédús.

Krim Black Tomato

41. KUMATO

Ha eljutsz a Google-hoz, és elhelyezed a fajta nevét, azt találod, hogy ez az egyik legkeresettebb. Valami olyasmi lesz, hogy valami az íze és a textúrája. Van némi zavaró, ha megengedi nekünk a vörös és fekete színt, és amint megérinti, látja, hogy a bőre nagyon puha. Ne hagyja abba a Kumato használatát salátákban.

Kumato paradicsom

42. HOSSZÚ ÉLET

Nagyon ajánlott  elterjedni, gazdag mártásokat készíteni, gazpachót vagy főzni. Ne habozzon, hogy salátákba tegye. Kerek és kissé zúzott. Ez a törés a fő jellemzője.

Long Life paradicsom

43. LIGURIA

Genova-öbölből, Olaszországból származik . Nagyon vastag, és kiemelkedik, mert az az egyik legkevésbé víz. Ők használják, hogy meghallgassák.

Ligur-paradicsom

44. LIMACHINO

Chilei Limache városában termesztik , bár igaz, hogy ez a fajta olaszországi fajta, a város lakói szerint. Nagyon alkalmas salátákhoz. Alakja kerek. És ha többet szeretne tudni a Limache-ről, kattintson erre a linkre . 

Tomato Limachino

45. LIME ZÖLD SALÁTA

Kicsi és nagyon zöld színű, hogy egy potban is növekszik. Íze kissé gyümölcsös.

Paradicsomlime zöld saláta

46. ​​MANITOBA

Kanadai származású . És nagyon jelezték, hogy az országban termesztik, mert ez a fajta olyan országokra gondol, amelyeknek nagyon kórusos nyara van. A gyümölcs kerek, piros és nagyon vékony bőr.

Paradicsom Manitoba

47. MARMANDE

A Marmande Tomato a világ minden fogyasztója között is eljut. Ez egy nagy termelési üzem , amelyet otthon is meg tudsz nőni. Ha közelebbről nézel ki, a szín és a méret tekintetében bizonyos hasonlóságokat mutat az ágon.

Marmande paradicsom

48. MARVELSTRIPE

A MarvelStripe furcsa fajtája a sárga és narancssárga színeknek. Ez egy olyan fajta, amely nagy méretű, és mint a vonal zöld saláta enyhén gyümölcsös ízű .

Marvel Stripe Tomato

49. MONTSERRAT MASSIF

Nagyon édes és puha, de néha ellenőrizheti, hogy nincs-e magja. Mérete nagy és lédús. Azok a fajták, amelyek a szájban olvadnak, mint a rózsaszín paradicsom. Egyesek akár fél kilót is mérhetnek. Finom bőr, és mint mondjuk, semmi sav.

Paradicsom Montserrat Massif

50. ALICANTE-HEGYI PARADICSOM

Az Alicante paradicsom-hegyének jellemzője, hogy fele és nagy között van . Bőr nagyon vékony, színe világos. Nagyon alkalmas mindenféle salátára. Egyedülálló íze van, mivel a La Montaña de Alicante agyagában és szárazföldjén termesztik , különösképpen a L'Alcoià és az El Comtat régió között, félúton Alicante tartomány és Valencia déli része között.

A termesztett területek olyan kis kiterjesztések, ahol nagyon nehéz belépni a nagy gépekbe a gyűjtéshez, így azt mondhatjuk, hogy a betakarítás gyakorlatilag kézzel történik. Kiváló kulináris minősége van, és azt javasoljuk, hogy egy extra szűz olívaolajjal is enni, de a La Montaña de Alicante-ban, például a Masía del Altetben vagy a L'Alquería-ban és egy kis sóban.

Alicante hegyi saláta paradicsom

 

51. MUCHAMIEL PARADICSOM

A Tomato Montaña de Alicante közelében nagyon közel áll a Muchamiel paradicsom, ami nagyon népszerű bármilyen típusú saláta készítéséhez. Muchamiel egy kisváros, amely Alicante városának közelében található, néhány kilométerre a Földközi-tengertől. Ez is egy nagy paradicsom, világos színű.

Paradicsom Muchamiel

52. HÓ

Ez   nagy a mérete és piros termesztett Salamanca.

53. OPALKA

A lengyel eredetű ez a fajta, amely nagyon jellegzetes vörös és rózsaszín megjelenésű. A forma is nagyon jellegzetes, és a körtehez hasonló hosszabbítással rendelkezik, de nem ugyanaz. Nem ajánlott salátákba venni, hanem kulináris felhasználása csak tartósított és szószokra korlátozódik.

Opalka paradicsom

54. OPTIMÁLIS

Nagyon végső bőr, színe meglehetősen sápadt . A méret közepes és nagyon kevés magot tartalmaz. Amikor a szájába teszed, látni fogod, hogy az íze nagyon édes, és azt szeretnéd, hogy azonnal egy salátába tegye. Általában magas nedvességtartalmú területeken, sőt olyan területeken termesztik, ahol bőséges köd van.

Optima paradicsom

55. PATIO

Gyakorlatilag mindig egy edényben termesztik, és a mérete nagyon kicsi, mint a cseresznye. Az íze természetesen nagyon édes . Növekedhetsz a saját házadban.

Patio paradicsom

56. KÖRTE

Körte paradicsom vált az egyik legnépszerűbb fajta ma. Nagyon elfogyott, és ahogy megérti, ezt a nevet úgy hívják, mert ez a forma olyan, hogy hasonlít a gyümölcséire. Végtelen vöröses tónusú. Íze nagyon édes, és az egyik legmegfelelőbb paradicsom mindenféle salátához.

Körte paradicsom

 

57. GIRONA KÖRTE

Ugyanazokkal a jellemzőkkel rendelkezik, mint a körte, amit a gyümölcs alakjában ismerünk. Az egyetlen dolog az, hogy ebben a katalán tartományban egyedülálló időjárási viszonyokkal és egyedülálló termőterületekkel termesztik.

Girona paradicsom körte

58. FEKETE KÖRTE

Ez egy másik körtefajta. Ez több, mint fekete, bár úgynevezett ilyen, barna. Mint minden testvére, ő is nagyon alkalmas mindenféle salátára.

Fekete körte paradicsom

 

 

KIEMELT TERMÉKEK

A PARADICSOM GYÜMÖLCS? A VÉGLEGES VÁLASZ

A paradicsom gyümölcs? Vagy talán zöldség. Bizonyára egy olyan alkalomban találta magát, amely egy olyan vitába került, amely arról szól, hogy a paradicsom gyümölcs, vagy inkább zöldség. És ha keresed az internetet, látni fogod, hogy végtelen bejegyzés van, amely elmagyarázza, hogy ha gyümölcs vagy zöldség. Fruta de la Sarga-ban meg akartuk csatlakozni ehhez a vitához, és felkértük a biológiai tudományok egyik főiskoláját, hogy írjon nekünk ezt a cikket, hogy tudjuk, hogy a paradicsom gyümölcs . Lássuk, mit gondolsz.

Egy tipikus étkezés bármelyik otthonunkban általában egy salátával együtt jár. Ez az étel, amely kiemeli a növényi eredetű ételeket,sokféleképpen állítható elő.

Most a leggyakoribb az, hogy különböző növények, zöldségek, például saláta, spenót, escarole, kanonok vagy sült saláta kitûnõ leveleibõl áll. Ezek nagy valószínűséggel hozzáadódnak többek között a gyümölcsös növények, például az uborka , paradicsom vagy apróra vágott hagyma részeihez , amelyeket sok esetben az olajbogyó vagy más savanyúság kísér.

A ZÖLD SALÁTA, MINDENKIT

Ez a kombináció nem az egyetlen, mivel a salátákat más élelmiszerek, például tészta , hüvelyesek, rizs, burgonya és még állati eredetű élelmiszerek, például sajt vagy tonhal bevonásával is lehet készíteni és nem is beszélve azokról a többféle lehetőségekről, amelyek sokféle mártással ízesítik őket. Röviden, öröm az érzékeknek, ami attól függ, hogy a szakács milyen képzeletből áll.

Az étkezés végén megérkeznek a desszertek, amelyek valószínűleg a növények többé-kevésbé lédús, édes és vonzó színű részeiből állnak, mint például őszibarack, körte görögdinnye és dinnye , szilva , cseresznye, banán vagy narancs, többek között.

Igaz, hogy néhány képzeletbeli szakács gyümölcsöket tartalmaz a salátáikban , bár nem szokványos, hogy a desszertek között megtalálják a saláták fűszeres zöldségeit. Ez azt a reflexiót eredményezi, amely a jelen cikket vezeti.

Ha gondosan megnézzük, a paradicsom számos olyan tulajdonságot mutat be, amelyeket gyümölcsnek tulajdonítunk: lédús, élénk színekkel, és a fajtától függően többé-kevésbé édes; de ez nem egy olyan étel, amely a desszertek rendes része, ami kizárja ezt a csoportból. Másrészt nem zöld, ami kizárná a zöldségcsoportból.

Akkor vizsgáljuk meg a gyümölcs- és zöldségkoncepciókat, és nézzük meg, hogy sikerül-e valamilyen következtetést levonni.

GYÜMÖLCSÖK ÉS ZÖLDSÉGEK SZÓTÁRAKBAN

A RAE szótárban a zöldséget úgy definiáljuk, mint: "Hortaliza, különösen a zöld levelek", ugyanez a definíció bemutatja Manuel Seco jelenlegi spanyol szótárát. A María Moliner szótár úgy határozza meg. "Zöldséges zöldség". A spanyol élelmiszer-kódex azt is meghatározza ebben az értelemben: "Zöldségcsoport, amelyben az ehető részt zöld szervek (levelek, szárak vagy virágzat) alkotják.

Virág részei

Amint látjuk, a zöldségek fogalma nagyon széles, és nincs botanikai, de gasztronómiai. Általában a zöldségek közé tartoznak a zöldségek, azaz a kertben termesztett növények.

És amint a definíciókból következtethetünk, a növény bármely részét zöldségnek tekinthetjük, bár nem feltétlenül zöld. Ez lehetővé teszi a karfiolok (virágzat), valamint a hagyma (izzók), a zöld hüvelyesek, mint a bab, a borsó vagy a bab (mag) vagy a sárgarépa (gyökerek). Jó szabályként paradicsomot is magában foglalhatunk zöldségekként, különösen zöldfajtákként.

De ne veszítsünk szem elől egy részletet, a zöldségeknek tekintett növények részei között a gyümölcsök nem jelennek meg , amelyekről egy kicsit alul fogunk beszélni, és válaszolnak a dilemmánkra.

A RAE szótár a következőképpen határozza meg a gyümölcsöt: " Egyes termesztett növények ehető gyümölcsei ". A María Moliner szótárban további különlegessége édes, abban az értelemben, hogy szoktunk használni szinte minden „Vonatkozik gyümölcs nedves, ehető, édes; [...] ". Manuel Seco valami hasonlót csinál: " Általában édes gyümölcs , amit nyersen lehet fogyasztani".

A gyümölcs egy botanikai kifejezés, a biológia ága, amely a növények tanulmányozásáért felelős. A RAE szótár a következőképpen definiálja: „A virág petesejtje termék a megtermékenyítés után, amelyben a magok vannak, és amelyek kialakulásában a virágcserép, valamint a virágtartály és más szervek gyakran együttműködnek”. María Moliner és Manuel Seco ugyanazt a kifejezést határozzák meg, és mindhárom esetben teljes mértékben illeszkedik a botanikai koncepcióhoz.

A paradicsom gyümölcs

A megtermékenyítés után a virág petefészkei olyan változásokon mennek keresztül, amelyek gyümölcsvé alakítják  Alapjában véve falai sűrűsödnek és a belsejében lévő ovulák magvakké alakulnak. A petefészket egy módosított levél vagy ezek egy része alkotja, amelyek a zsákok, amelyek önmagukra összecsuknak, vagy egy teljesen zárt zsákot képeznek. A petefészek külső epidermise végül a gyöngyházat képezi, a gyümölcs bőre; a mezofil, a közbenső réteg a mesokarpot képezi, amely egyes esetekben, mint a paradicsom, lédús lesz; és a belső epidermis végül az endokarpot okozza, amely egyes esetekben, mint az őszibarack, lignifikálódott és edzett, hogy megvédje a magot, vagy lédús, mint a paradicsom esetében.

Barack részei

Mindezeket figyelembe véve nem tekinthetjük a paradicsomot zöldségnek, és igen, mint gyümölcsöt, bár a desszerthez általában nem fogyasztjuk, hanem a virág petefészkéből származó bogyó.

Nos, mindezen magyarázatok után úgy véljük, hogy Önnek egyértelmű lesz, hogy a paradicsom gyümölcs. Ezt a cikk támogatja. Tehát bár a paradicsom, amely a világ egyik leghasznosabb terméke, zöld salátákban fogyasztható, számos gasztronómiai étel alapja, ez gyümölcs. És nincs több vita.

 

Manuel Medina Martínez

Biológiai tudományok alapképzése a Valencia Egyetemen.

A következő könyvek társszerzője:
"Föld és környezeti tudományok" szerkesztőség Bruño 2009
"Tudományos módszer: kutatási módszerek a biológiában és a geológiában" Szerkesztői Bruño 2008
"Botanika: A növények létfontosságú funkciói". Editorial Bruño 2008 

 
 

 

 
>